Trygghet och trivsel

En grundförutsättning för att vi ska kunna erbjuda attraktiva hem är trygghet och trivsel i våra bostadsområden.

Två barn sår frön

Vårt arbete med att ökad trygghet och trivsel sker på många olika sätt, med många olika parter involverade. Vi bryr oss om våra bostadsområden och hyresgäster!

Boinflytande

Boinflytande innebär att våra hyresgäster har möjlighet att vara delaktiga i utformningen av sin boendemiljö. Detta sker till exempel via

  • Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll (HLU)
  • Hyresgästföreningen där boinflytandeverksamheten är reglerad i avtal med LKF
  • Årlig kundenkät

Läs mer om hur vi på LKF arbetare med boinflytande.

Vi finns i ditt bostadsområde

För oss är personlig närvaro i områdena viktig. Ansikten som hyresgäster känner igen bidrar till ett tryggt och trivsamt boende.

Aktiviteter för gemenskap

LKF vill underlätta för gemenskap mellan grannar. Att ha en god relation till de personer som bor i ens närmiljö främjar både trygghet och trivsel samt vår hälsa. Exempel på aktiviteter som genomförs är odlingsgrupper och aktiviteter anordnade av den Lokala hyresgästföreningen.

Exempel på vad som finns i våra bostadsområden som inbjuder till gemenskap är trädgårdar med bänkar, utegym och en hundrastgård.

Trygghetsvandringar i våra bostadsområden

Belysning, växtlighet och områdets skötsel är exempel på sådant som kan påverka känslan av trygghet och som kan åtgärdas. Genom att genomföra trygghetsvandringar tillsammans med våra hyresgäster får vi input på vad vi kan göra för att öka känslan av trygghet på området.

Huskurage

Huskurage är infört i våra bostadsområden. Huskurage en modell för att förebygga och förhindra våld i nära relationer. I praktiken handlar det om att ge grannar en metod för att våga agera.

I alla våra trapphus sitter anslag uppe med information om hur man som granne kan agera, samt med viktiga telefonnummer för stöd och hjälp.

Läs mer om Huskurage