Gamla Brandstationen

En vit byggnad med röda fönsterkarmar, omgiven av grönska och en gångväg. Bakgrunden pryds av träd

I den Gamla Brandstationen förenas brandstationens ursprungliga arkitektur med ett modernt boende. De flesta lägenheter har uteplats, balkong eller takterrass.

När Räddningstjänsten i Lund flyttade från Kävlingevägen till Gastelyckan 1992 köpte LKF den gamla brandstationen, byggd 1929. Därefter användes den bland annat till studentboende. 2010 byggde LKF om delar av den gamla brandstationen till bostadshus med 17 lägenheter ritade av Björn Hegelund.

Med originella planlösningar har arkitekten på ett pietetsfullt sätt förenat modernt boende med brandstationens ursprungliga arkitektur. Lägenheterna på bottenplan har separata entréer medan övriga lägenheter har entréer från slangtornet, som byggts om till trapphus.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Cykelrum: Nej

Barnvagnsrum: Ja

Parkering: Varmgarage samt p-platser utomhus. Även besöksparkering. Lediga platser publiceras på lkf.se.

Hyresgästlokal: Kävlingevägen 9 E

   

Balkong/Terass/Trädgård: De flesta lägenheter har balkong. Lägenheterna i bottenplan har uteplats som är avgränsade med häck eller plank.

Tvättutrustning: Finns som standard i samtliga lägenheter.

Diskmaskin: Finns som standard i samtliga lägenheter.

El: hushållsel ingår inte i hyran

Värme/Vatten: Individuell varmvattenmätning. Komfortvärme (21 grader ingår i hyran).

Förråd: I källaren

   

Snabbfakta

Adress: Kung Oskars väg 2 A-D, Kävlingevägen 7 A.

Hustyp: Flerfamiljshus

Färdigställt: 1929

Ombyggt: 2010

Antal lägenheter: 16

Antal våningar: 3

Hiss: Ja

Arkitekt: Theodor Wåhlin/Björn Hegelund